ELEKTRİK MOTORU
Kumanda panoları, kullanmak istediğimiz makine veya sistemin çalıştırılmasına, durudurulmasına yarayan, çalışma ve arıza bilgilerinin kontrol edilmesine imkan tanıyan panellerdir.

Panel içerisinde sistem ile ilgili tüm elemanlar vardır. Bu sayede sulama sistemleri gibi çok geniş alana dağılan sistemler bile kumanda panosu sayesinde çok daha kolay kontrol edilebilir.

İşletme kolaylığı ve sistemin tek bir noktadan takibi gereken durumlarda merkezi kumanda panosu tercih edilmektedir.
KUMANDA PANOSU
Jeneratör, kimyasal enerjiyi (benzin, mazot, doğalgaz) elektrik enerjisine çeviren, temel olartak alternatör ve motordan oluşan bir sistemdir. Jeneratör seti motor ve alternatörden oluşur. Motor, mekanik güç üretir (kW). Alternatör, mekanik gücü elektriksel güce çevirir (kVA). Motorlar yük ihtiyacını karşılayacak mekanik güce göre, alternatör ise maksimum görünür gücü sağlayacak şekilde boyutlandırılır.

Jeneratör elektrik şebekesinin mevcut olduğu yerlerde “yedek enerji kaynağı” olarak kullanılabileceği gibi, elektrik şebekelerinin olmadığı veya şebekeye çok uzak olan yerlerde “sürekli enerji kaynağı “olarakda kullanılabilir.

Jeneratörler de elektrik motorlarında olduğu gibi elektro magnetik kuvvetin oluşması prensibine göre çalışırlar. Elektrik motorlarında, bir magnetik alan içerisindeki iletken tel çerçeveden elektrik akımı geçirilirse tel çerçeve döner. Yani elektrik enerjisi hareket enerjisine dönüşür. Jeneratörlerde, bir magnetik alan içerisindeki tel çerçeve dönderilirse iletken telde akım oluşur. Yani hareket enerjisi elektrik enerjisine dönüşür.

JENERATÖR
Hidroforlar, binalarda, dairelerde, villalarda, site ve yüksek binalarda şebeke su basıncının yeterli olmadığı durumlarda şebeke suyunun veya depolardan basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Kısaca su basıncının yetersiz kaldığı her yerde kullanılan su basınçlandırma sistemleri diyebiliriz. Çoğunluğu elektrikle çalışan bu sistemler musluklarımızdan akan suyun basıncını arttırır.

Bir hidrofor alacağınız zaman öncelikle kaç daireye su temin edeceği, hidroforun montaj yapılacağı yer ile beslenecek dairelerin  arasında ne kadar mesafe olacağı, yatay yada dikey gidecek boruların uzunluğu çok iyi hesaplanmalıdır.

Hidrofor seçerken teknik destek alınmalıdır. Hidrofor seçiminde su deposu yeri ve özelliği, kat ve daire sayısı, konut, işyeri gibi etkenler gözönünde bulundurulmalıdır.

Doğru yerde doğru hidroforu kullanmak hem konforunuzu arttırır, hem de ileride karşılaşılabileceğiniz sorunları azaltır.

HİDROFOR
Dalgıç pompalar, hava ve su geçirmeyecek derecede sıkıca kaplanmış pompa gövdesine birleşik monte motora sahip pompalardır.Mekanik salmastra sistemleriyle akışkanın açık noktadan pompalanması engellenir. Pompa sadece boru, flexible boru veya tesisata bağlı olabilir. Dalgıç pompalarının pek çok türü bulunmaktadır. tek kademeli olanları ise genellkle drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve çamur basmakta kullanılır. Bizim evlerde kullandığımız akvaryum dalgıçları popülerdir. Derin sondajlarda ve kuyularda su çıkarmakta alışılmış olan tipler çok kademeli dalgıç pompalardır.

Dalgıç pompaların kullanıldığı alanlar genellikle su temin etmek, yeraltı sularının seviyesinin kontrolü, yağmurlama ve sulama sitemleri ve temiz veya az kirli suların basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Fıskiyeler ve süs havuzları bu uygulamanın eski versiyonlarıdır. Yerleşim yerlerinde, sanayi ve proses uygulamalarında, çevre ve arıtma teknolojisinde, kirli suların drenajında kullanılabilir.

Dalgıç pompalar için ideal uygulama yerleri küçük çaplı keson kuyular, derin kuyular ve tünellerdir. Bakım gerektirmemesi ve sadece akışkan içerisine tamamen daldırıldıktan sonra kullanılabilmesi nedeniyle herhangi bir bina veya özel yer hazırlığı gerektirmezler herhangi bir dış hava basıncına gerek olmaması kendisini avantajlı kılar.

Gürültü ve titreşim akışkan içinde çalıştıklarından dolayı çok azdır.Pompa ve motorun kullanıcının ulaşamayacağı şekilde dizayn edilmesinden dolayı kullanıcı hatasından kaynaklanan arızalar çok azdır.
DALGIÇ POMPA
Sıhhi tesisat, yapılarda temiz ve atık su veya ısınma ile ilgili donanımlara verilen genel addır.

Her yapının sıhhi tesisatı, üç temel işlevi karşılamalıdır. Besin tüketimine (yemek pişirmek, içmek) yönelik ve günlük tüketimde (çamaşır yıkamak ve temizlenmek) suyun sağlanması ve konut içinde kullanılmak için dağıtılması; organik atıklar, deterjanlar, eriyikler vb., "pis suyun" boşaltılması. Bazı durumlarda, sıhhi tesisatın özel işlevleri olabilir. Bir kuyudan, kaynaktan, suyun alınması; pis suların toplandığı fosseptik çukurlar ve biyolojik işlemlerle pis suların toprağın derinliklerine dağılması; içme suyu suyun, içilir nitelik taşıması, mekanik filtre tesisatı, tesisatın hazne, boru gibi parçaların polifosfatlar aracılığıyla, kimyasal açıdan korunması vb.

Sıhhi tesisat malzemeleri genel olarak musluklar, vanalar, bataryalar, sabunluklar, havluluklar, duş tekneleri, küvetler, klozetler vb. ürünlerdir.

SIHHİ TESİSAT
Otomatik sulama sistemleri, bahçenizde sulama hortumuna ihtiyaç duyulmadan zahmetsiz bir şekilde, çim ve bitkilerinizin ihtiyacı olan suyun otomatik kontrollü olarak sağlandığı, elektriksel devre ile komplike mekanik sistemlerdir.

Bahçenizde bulunan çim ve bitkilerinizin su ihtiyacına bağlı olarak seçilip, özel yöntemlerle yaklaşık 25 cm derinlikte toprak içerisine gizli uygulanabilen bu ürünler, otomatik olarak toprak içerisinden rotor ve springlerin gerekli sulama noktalarından çıkarak sulama işlemini gerçekleştiren, yağmurlu günlerde sensörü sayesinde gereksiz sulamayı keserek erteleme imkanına sahip özel tasarlanmış, bitkisel peyzaj otomatik sulama sistemidir.

Bu sayede bahçenizde toprak üzerinde sulama işlemi sırasında hortum ve diğer parçalarını göremezsiniz. Sulama sisteminizi profesyonel bir firmaya yaptırdığınız takdirde soğuk kış günlerinde buzlanmaya karşı hiç bir tedbir almanıza gerek kalmayacaktır.
OTOMATİK SULAMA
Su deposu, adından da belli olduğu üzere, binalarda, iş merkezlerinde vb yerlerde su kesintilerine karşı suyu depoladığımız varillerdir.

Su depoları, alüminyum, polyester, polietilen, polipropilen gibi malzemelerden imal edilmektedir.

Su deposu satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu, paslanmaz, yağlanmaz ve ağır kullanımlara karşı dayanıklı olması, kaliteli malzemeden üretilmesidir.

Su depolarının yılda en az 1 kez temizlik ve dezenfekte işlemi yapılması gerekir.

Su depoları içindeki su, içme suyu olarak kullanılmasa bile sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo kullanımı, tuvalet kullanımı, bulaşık ve çamaşır yıkanması, diş fırçalanması, ev temizliğinde kullanılması sonucunda kirli su tüketilir. Bu nedenle su depolarının temizlik ve dezenfektesinin periyodik şekilde yaptırılması ihmal edilmemelidir.

Su deposu düzenli olarak  temizletilmez ve dezenfekte yaptırılmaz ise depoda oluşan biyolojik çamurlaşma ve kimyasal madde, suyu kullanılmaz hale getirir.

SU DEPOSU
Sulama, bitkilerin ihtiyaç duyduğu ancak doğal yağışlarla karşılanamayan suyun yapay olarak getirilmesi işlemidir.

İyi bir sulama optimum yolla yapılabilenidir. Suyu bir kaynaktan alarak tarlaya getirip salıvermek de bir sulama çeşididir. Ancak günümüzde sulama, israf edilmeden yapılabilen sistemler için kullanılan bir tanımlama olmaya başlamıştır. Çünkü su, kıt ve çok değerli bir kaynaktır, kolayca israf edilmemesi gerekir. Ayrıca sulama mutlaka drenajla birlikte düşünülmelidir.

Sulama, en yaygın olarak salma sulama olarak tabir edilen şekilde yapılmaktadır, fakat salma sulamada su büyük oranda israf olmakta ve fazla su toprağın verimini de azaltmaktadır.

Bir diğer sulama şekli de yağmurlama denilen sistemdir. Bu sistemde sulama, fıskıyeler aracılığıyla havadan damlalar halinde yapılır. Bu sistemler salma sulamaya göre daha az su harcanmakta, fakat verim daha fazla olmakta ve topraktaki besin maddelerinin kaybı da önlenmektedir.


SULAMA SİSTEMLERİ
Mağazamızdan Görüntüler
Elektrik motoru, elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren elektrik makinesidir. Elektrik motorlarının birçoğu döner düzeneklidir. Yani bunlar ben birçoğu döner düzeneklidir. Yani bunlar benzerleri olan üreteçler gibi, bir çekirdek aralığıyla ayrılmış bir sabit (stator) öbürü hareketli (rotor) silindirsel, eş eksenli iki ferromanyetik armütürden oluşur.

İmalat sanayiinde yaygın kullanılan bir cihaz olan elektrik motorları, pompaları, kompresörleri vb. birçok cihazı çalıştırır. Saniyede uygulanan hassas, tekrarlamalı ve süratli işlemler için kullanılan elektrik motorlarında, geleneksel sargılar (bobin) yerine, samaryum-kobalt mıknatısı gibi nadir, toprak metallerinden yapılmış sabit mıknatıslardan yararlanılır. Elektrik motorlarının titreşim yapmayışı, bu aygıtları özellikle hassas yörüngelerin izlenmesi ve lazerle işaretleme gibi uygulamalarda tercih edilir kılınmıştır.

Günümüzde elektrik motorları çoğunlukla mikro işlemcilerle donatılmış ve böylece çalışması kullanıcının ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir duruma getirilmiştir. Elektrik motorları doğru akım motorları veya alternatif alan motorları, senkron motorlar veya asenkron motorlar gibi çeşirlere ayrılır. Bunların her birinin kendine özgü uygulama alanları vardır.


foto-galeri
10b
11b
12b
14b
15b
16b
17b
18b
19b
1b
20b
21b
22b
23b
24b
25b
26b
27b
28b
29b
2b
3b
4b
5b
6b
7b
8b
9b
ARSU SONDAJ VE MAKİNA   |   Kazım Karabekir Cd. Nizamoğlu İşhanı No:72/74 (ASKİ Karşısı) Rüzgarlı-Ulus/ANKARA   |   Tel: 0312-309 37 45   |   Faks: 0312-309 37 46